Public thumbs up for new leisure centre in Stone

Date: 6 Apr, 2017

5335_Public_thumbs_up_for_new_leisure_centre_in_StoneA proposed new leisure centre in Stone has been given the thumbs up by members of the public.

More than 90% of those who took part in the consultation said they would use the new facilities which are earmarked for Westbridge Park. The centre would house a six lane 25 metre swimming pool alongside gym and fitness studios. And just under 80% said it was important, or very important, to have those facilities under one roof.

The Stafford borough-council run swimming pool in Stone is currently based at Alleyne’s Academy and is used by the school under a shared agreement with the local authority. And sports facilities at the ‘Academy’ will still be part of the community leisure offer.

The plans are part of an around £9.5 million investment in the town’s leisure. A planning application for the new centre is to be submitted later this month. Stafford Borough Council will be taking on board feedback from the consultation before the final proposals are drawn up.

Members of the development team were on hand to speak about the designs with residents and gym users at the current Westbridge Park Fitness Centre and an online questionnaire also allowed members of the public to give their feedback.

In total more than 200 people had their say - with the overall impression of the scheme proving very popular as was the plans for two hours free parking. Stone Town Council and other key stakeholders were also consulted.

And later in the summer the Council will be collecting views of residents and organisations on plans for a multi-use games area, skate-park and new play facilities as part of the leisure offer for Stone.

Richard Lawrence, Head of Economic Development and Planning at the Borough Council, said people would get another chance to comment on the plans when the planning application was submitted.

“We want to provide a new leisure centre that can bring swimming, a gym and fitness studios under one roof, so it is good to see that the vast majority of people who took part in this consultation see this as important.

“We are now looking at the feedback from the questionnaires to help us put forward a final design which residents and businesses will have the chance to consider before it goes before the planning committee to make a decision.”

You can see what the leisure centre would look like, where it is located, and a floorplan of the new facility at www.staffordbc.gov.uk/stoneleisurecentreconsultation

Press Release No 5335

Click here to return to the previous page